Team Coolen op DK Judo tot 18 jaar
04-02-2024

Op zondag 4 februari werd in Rijen het Districtskampioenschap Judo tot 18 jaar gehouden. Van Team Coolen deden tien judoka's mee. Hun doel was het bemachtigen van een startbewijs voor het NK -18, dat op 17 februari in Den Haag plaatsvindt. Als een judoka bij de top drie van district Zuid Nederland (Noord-Brabant en Zeeland) eindigde, kwalificeerde hij zich voor het NK Judo.

Daan Gomersall mocht de ochtend aftrappen als enige deelnemer. Ondanks een zware poule behaalde hij met goed judo de derde plaats. In de middagsessie stonden negen judoka's van Team Coolen klaar voor hun wedstrijden, waarbij enkelen in dezelfde gewichtsklasse uitkwamen. De klasse tot 66 kilogram werd een strijd tussen Jelle Verschoor en Lino Doms. Lino, vorig jaar nog tweede van Nederland in de categorie tot 15 jaar, won de wedstrijd om de derde plaats en kwalificeerde zich zo voor het NK. Jelle viel net buiten de prijzen en eindigde als vijfde. In de klasse tot 73 kilo domineerde Team Coolen met Simon van Geffen als kampioen, Maxime Bruggenwert op de tweede plaats en Ties van Woensel op de derde plaats.

Pepijn van den Meijdenberg overtuigde met zijn wedstrijden en werd kampioen in de klasse tot 81 kg. Hij behaalde twee overwinningen op de grond (met verwurging en armklem), waar hij, dankzij zijn Braziliaans Jiu-Jitsu training, in uitblinkt. Ook bij het staand judo wierp hij enkele tegenstanders met zijn specialiteit (Ura Nage, foto), wat een applaus van het publiek opleverde voor de ippon van de dag. Luca werd voor de derde keer op rij kampioen van Zuid-Nederland in de klasse +90 kg. San van Assouw en Jason Yuen verloren beide twee wedstrijden en werden uitgeschakeld voor een podiumplaats.

In de komende twee weken zullen de judoka's van Team Coolen hard werken ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap.