Judo Cup Brabant 2020-2021

Inschrijving gesloten

Wil jij meedoen aan een "echte Judo competitie" en een super grote beker winnen? Meld je dan aan voor de Judo Cup Brabant. Deze competitie is voor kinderen van 4 t/m 14 jaar oud, van beginners tot gevorderen. Je bent automatisch ingedeeld voor vijf toernooien en strijdt mee voor de beker in de finale.
Heb je nog weinig ervaring. Dit is geen probleem want iedereen wordt ingedeeld op leeftijd, gewicht en ervaring.
De wedstrijden vinden plaats op zaterdagmiddag en duren ongeveer een uur inclusief de prijsuitreiking. Na elke ronde krijgen de deelnemers een oorkonde. Na de finale op 2 oktober ontvangen ze hun "welverdiende beker" Twijfel niet te lang en meld je snel aan!!

De eerste wedstrijd van de Judo Cup Brabant 2020 - 2021 vindt op 31 oktober plaats bij Sporthal Den Donk in Oisterwijk. De tijden vinden de deelnemers in hun profiel. (https://teamcoolen.nl/profile)
Een aantal bijzonderheden i.v.m. de Corona maatregelen, zijn de volgende:

  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent
  • Ter plaats kan niet worden omgekleed. Kom dus in Judopak en op slippers.
  • Wacht buiten onder de overkapping tot je wordt opgehaald
  • Tribune en horeca zijn niet toegankelijk voor ouders
  • Ouders kunnen de wedstrijden volgen via de Facebookpagina van de Judo Cup Brabant. Een overzicht van de matindeling wordt ook op deze Facebookpagina gepubliceerd.
  • Na afloop van de wedstrijden worden de Judoka's weer terug naar buiten gebracht. Indien mogelijk wordt de prijsuitreiking buiten gehouden. Wanneer deze binnen plaatsvindt, wordt deze ook via de livestream gepubliceerd.
  • Ouders wordt gevraagd om buiten voldoende afstand te houden en zodra de Judoka's worden meegenomen naar binnen, niet te blijven hangen om te voorkomen dat het te druk wordt.

HIeronder meer informatie over de competitie:

De Judo Cup Brabant is een Judocompetitie voor Judoka’s van geboortejaar 2016 t/m 2006. De competitie bestaat uit vijf toernooien die altijd worden gehouden op zaterdagmiddag. Tijdens het toernooi wordt gewerkt in poule-systeem wat betekent dat de Judoka’s altijd een gegarandeerd aantal wedstrijden kunnen spelen. Aan het einde van elke ronde krijgen de Judoka’s een oorkonde voor deelname waarop staat welke plaats zij op dat toernooi hebben behaald. De puntenverdeling in de poule is als volgt:
Deelname: 7 punten
Eerste plaats: 5 punten
Tweede plaats: 4 punten
Derde plaats: 3 punten
Vierde plaats: 2 punten
Vijfde plaats: 1 punt
Zesde plaats: 1 punt

Na elke competitieronde worden de punten van alle Judoka’s geregistreerd en de resultaten worden meegenomen in de indeling voor de volgende ronde(n). Doel van de competitie is om alle Judoka’s kennis te laten maken met het wedstrijdjudo op een laagdrempelige manier. Ook Judoka’s met meer wedstrijdervaring zijn welkom om mee te doen. Doel is ook om de Judoka’s succes te laten beleven. Vandaar wordt bij de indeling altijd gekeken naar leeftijd, gewicht, graduatie en ervaring. Daarnaast wordt nog gekeken naar eerdere resultaten op de Judo Cup Brabant om de indeling zo eerlijk en uitdagend mogelijk te laten verlopen.
Na afloop van de finale van de Judo Cup Brabant krijgen alle deelnemers hun prijs uitgereikt naar aanleiding van het behaalde aantal punten gedurende de competitie. Hierbij wordt de volgende tabel gehanteerd.
0 t/m 30 punten = Herinneringsmedaille
31 t/m 45 punten = Derde prijs
46 t/m 60 punten = Tweede prijs
61 punten of meer = Kampioen

De data voor de competitie in seizoen 2020 – 2021 zijn (onder voorbehoud) als volgt:
Ronde 1: Zaterdag 31 oktober 2020
Ronde 2: Zaterdag 16 januari 2021
Ronde 3: Zaterdag 6 maart 2021
Ronde 4: Zaterdag 29 mei 2021
Finale: Zaterdag 2 oktober 2021

Deelname aan deze competitie kost € 30,50. Men hoeft geen lid te zijn van de Judo Bond Nederland om deel te kunnen nemen aan de Judo Cup Brabant. De inschrijving voor de Judo Cup Brabant seizoen 2020 – 2021 is geopend. Zorg dat je (ook) komend seizoen aan de hele competitie kunt deelnemen en schrijf je snel in.

Adres

Sporthal Den Donk
Sportlaan 12
5062JK Oisterwijk