Judo Cup Brabant 2019 - 2020

Inschrijving gesloten

Bij aankomst hoeven de Judoka's zich niet te melden maar kunnen plaatsnemen op de tribune. De Judoka's zullen bij elkaar worden geroepen en naar de juiste mat worden gebracht.
Direct na afloop van de wedstrijden, zal de diploma uitreiking plaatsvinden.

Ouders worden verzocht op de tribune plaats te nemen. Er zullen nog ouders worden benaderd om de kinderen wat extra te begeleiden op en rondom de wedstrijdmat.

De Judo Cup Brabant is een Judocompetitie voor Judoka’s van geboortejaar 2014 t/m 2005. De competitie bestaat uit vijf toernooien (in 2019-2020 zes toernooien) die altijd worden gehouden op zaterdagmiddag. Tijdens het toernooi wordt gewerkt in poule-systeem wat betekent dat de Judoka’s altijd een gegarandeerd aantal wedstrijden kunnen spelen. Aan het einde van elke ronde krijgen de Judoka’s een oorkonde voor deelname waarop staat welke plaats zij op dat toernooi hebben behaald. De puntenverdeling in de poule is als volgt:
Deelname: 7 punten
Eerste plaats: 5 punten
Tweede plaats: 4 punten
Derde plaats: 3 punten
Vierde plaats: 2 punten
Vijfde plaats: 1 punt
Zesde plaats: 1 punt

Na elke competitieronde worden de punten van alle Judoka’s geregistreerd en de resultaten worden meegenomen in de indeling voor de volgende ronde(n). Doel van de competitie is om alle Judoka’s kennis te laten maken met het wedstrijdjudo op een laagdrempelige manier. Ook Judoka’s met meer wedstrijdervaring zijn welkom om mee te doen. Doel is ook om de Judoka’s succes te laten beleven. Vandaar wordt bij de indeling altijd gekeken naar leeftijd, gewicht, graduatie en ervaring. Daarnaast wordt nog gekeken naar eerdere resultaten op de Judo Cup Brabant om de indeling zo eerlijk en uitdagend mogelijk te laten verlopen.
Na afloop van de finale van de Judo Cup Brabant krijgen alle deelnemers hun prijs uitgereikt naar aanleiding van het behaalde aantal punten gedurende de competitie. Hierbij wordt de volgende tabel gehanteerd.
0 t/m 30 punten = Herinneringsmedaille
31 t/m 45 punten = Derde prijs
46 t/m 60 punten = Tweede prijs
61 punten of meer = Kampioen

De data voor de competitie in seizoen 2019 – 2020 zijn (onder voorbehoud) als volgt:
Zaterdag 21 september 2019 in Moergestel
Zaterdag 9 november 2019 in Liempde
Zaterdag 18 januari 2020 in Moergestel
Zaterdag 7 maart 2020 in Oisterwijk
Zaterdag 16 mei 2020 in Oisterwijk

**Voor de editie 2019 – 2020 is een extra ronde toegevoegd. **
Zaterdag 19 september 2020 in Oisterwijk. FINALE EN PRIJSUITREIKING

Deelname aan deze competitie kost € 30,50. Men hoeft geen lid te zijn van de Judo Bond Nederland om deel te kunnen nemen aan de Judo Cup Brabant. De inschrijving voor de Judo Cup Brabant seizoen 2019 – 2020 is geopend. Zorg dat je (ook) komend seizoen aan de hele competitie kunt deelnemen en schrijf je snel in.

Adres

Toernooi op 16 mei wordt gehouden in Oisterwijk.

Adres
Sportlaan 12
5062JK Oisterwijk