Update Corona
23-03-2020

Eerder hebben we aangegeven dat we u via e-mail op de hoogte zullen houden van de ontwikkelingen rondom het Corona virus. Ondanks dat de trainingen nu al een week geen doorgang hebben kunnen vinden, is er achter de schermen hard gewerkt om alle leden toch in de gelegenheid te stellen te kunnen trainen. Er zijn ruim 200 Judomatten in bruikleen uitgegeven om thuis op te kunnen trainen. Er zijn video’s opgenomen welke op het Team Coolen kanaal op Youtube te zien zijn. Let op. Deze filmpjes zijn verborgen en dus alleen via de link bereikbaar.
Voor de Judoka’s kunnen de videos worden bekeken via https://www.youtube.com/watch?v=AXxGKwrHZG0&list=PLKYkoKRQMbwpk_KRlBSWI1yHPb_p-9TT9
Voor Boksen/Kickboksen/Krav Maga kunnen de videos worden bekeken via https://www.youtube.com/watch?v=CxQ-va-LQ_M&list=PLKYkoKRQMbwov0a3eUL_gZhfIFVItRisV

Naast de Youtube videos zullen we vanaf komende week online een aantal live trainingen gaan verzorgen via Facebook. We starten komende dinsdag en donderdag om 20.00 uur. De livestream is te volgen via de Facebook pagina van Team Coolen. Zorg dus dat je deze pagina een LIKE geeft via https://www.facebook.com/TeamCoolen/ zodat je de training live kunt volgen.
Het zal een algemene training zijn die verband houdt met alle sporten van Team Coolen die vanuit de huiskamer kan worden gevolgd. Alle leden van Team Coolen die om 20.00 uur nog niet in bed liggen, zijn in staat om deel te nemen. Op Facebook zul je dinsdag overdag alvast wat informatie krijgen over de training zodat je op tijd klaar kunt staan. Hopelijk worden de lessen goed bekeken en gevolgd. Wellicht volgen er later deze week en de week erna nog andere momenten waarop we een online training aanbieden.
Om de training wat extra “body” te geven worden er naast de Judomatten ook trainingsmaterialen beschikbaar gesteld. Deze kunnen woensdagavond worden opgehaald bij de Dojo. LET OP. De spullen dienen te worden aangevraagd via https://teamcoolen.nl/events. Wanneer de tijd bekend is waarop jij je spullen kunt komen halen, worden deze in je profiel gepubliceerd en ontvang je hierover een e-mail.

De maatregel vanuit de overheid om onder andere sportclubs te sluiten geldt t/m 6 april aanstaande. Vooralsnog houden we er gewoon rekening mee (en is onze hoop erop gericht) dat we vanaf dat moment weer “iets” kunnen gaan doen. Als dat het geval is, zullen we dit natuurlijk direct aangrijpen.
Net als andere sportscholen wordt binnen Team Coolen ook geworsteld met de gevolgen van de Corona crisis. Op financieel gebied loopt vooralsnog alles gewoon door. Alle kosten en inkomsten lopen gewoon door echter voelt het vreemd om geld te ontvangen terwijl er geen trainingen plaatsvinden. Het lastige is dat alle kosten gewoon doorlopen dus dat de gevolgen catastrofaal zijn wanneer er geen inkomsten meer zijn. Er wordt wel gesproken over een steunfonds echter is hierover concreet nog niets bekend. Binnen Team Coolen wordt in ieder geval wel nagedacht over een compensatie voor het geval het na april nog langer zou duren.

De gevolgen van het sociale isolement waarin we verkeren zullen voor ons allemaal wel voelbaar zijn. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat we allemaal weer staan te trappelen om aan de slag te gaan zodra het weer kan. De situatie maakt ook dat we ineens ruimte in de agenda hebben voor onderhoud waardoor we er straks weer tegenaan kunnen.

Hopelijk hebben we snel beter nieuws rondom de Corona crisis. Tot dat moment, zullen we u zoveel als mogelijk voorzien van wat oefenstof voor thuis.

Trainen in de huiskamer
18-03-2020

We liggen inmiddels een aantal dagen stil met de trainingen en er komen inmiddels leuke reacties op het trainen in de huiskamer.
Dinsdagavond is er weer nieuwe oefenstof opgenomen voor de Judoka's. Woensdagavond komen de trainers van de Boksers, Kickboksers en Kravisten bijeen om wat opnames te maken waarmee de leden thuis aan de slag kunnen.

Voor hen die het nog niet was opgevallen, via onderstaande link, komen jullie in een afspeellijst. Dit is een afspeellijst voor Judo welke alleen met een link te vinden is. Op deze manier voorkomen we (in het kader van de privacy) dat iedereen de filmpjes kan vinden.
https://www.youtube.com/watch?v=AXxGKwrHZG0&list=PLKYkoKRQMbwpk_KRlBSWI1yHPb_p-9TT9&index=1

Om nog beter te thuis te kunnen trainen, stelt Team Coolen voor de leden zes lichtgewicht Judomatten beschikbaar waarop je thuis je oefeningen kunt doen. Er zijn ongeveer 400 matten beschikbaar. Wacht niet te lang want niet voor alle leden zijn matten beschikbaar. Zorg er dus voor dat je er snel bij bent.
Je kunt de matten reserveren via https://teamcoolen.nl/events

In de bijlage vinden jullie een document waarin meer informatie staat over het gebruik van de Judomatten.

Heb je een leuke video van het "trainen in de huiskamer", deel hem dan gerust op social media als je dat leuk vindt.

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien

Laatste nieuws Corona virus
15-03-2020

Op zaterdag hebben we met het grootste deel van de trainers een overleg gehouden m.b.t. de Corona uitbraak. We hebben een beleidsplan opgesteld wat zondag 15 maart is uitgewerkt. Op zondag 15 maart om 17.30 uur is er een landelijke persconferentie geweest waarin is aangegeven dat met ingang van zondag 15 maart 2020, 18.00 uur alle sportscholen, fitnessscholen en sportclubs dicht moeten gaan. Door het instellen van deze maatregel zijn alle eerdere maatregelen niet meer van toepassing. We zijn daarom door overmacht gedwongen om tot en met 6 april 2020 de deuren van alle trainingen op alle locaties te sluiten.

Een van de zaken die gisteren is besproken met de trainers, is dat we online wat oefenstof zullen gaan aanbieden. Hiermee is gisteren al een begin gemaakt. We zullen ons best doen om de komende dagen/weken op ons Youtube kanaal meerdere oefeningen te posten zodat men thuis aan de slag kan. Dit kan individueel maar ook samen met je broertje, zusje, vader of moeder.

U kunt deze filmpjes vinden via
https://www.youtube.com/watch?v=AXxGKwrHZG0&list=PLKYkoKRQMbwpk_KRlBSWI1yHPb_p-9TT9
De komende dagen zullen we vanuit de verschillende disciplines aan de slag gaan met het opnemen, editen en online zetten van meer oefenstof zodat iedereen toch kan trainen.

Indien er ontwikkelingen zijn welke invloed hebben op bovenstaande, stellen we u hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Hopelijk hebben deze ingrijpende maatregelen het gewenste effect en kunnen we begin april gewoon de trainingen weer hervatten.

Maatregelen Corona virus
12-03-2020

Een aantal dagen geleden heeft u een bericht ontvangen over de richtlijnen van het RIVM en het standpunt van Team Coolen v.w.b. de trainingen, toernooien etc.

Gelet op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen is, in samenspraak met een aantal trainers, het besluit genomen om met ingang van donderdag 12 maart alle jeugdtrainingen niet door te laten gaan tot maandag 16 maart aanstaande. Vanuit het NOC*NSF en de Judo Bond Nederland is een verzoek gedaan aan alle sportclubs om de trainingen en evenementen af te gelasten.

Het trainingsrooster zal worden aangepast. De trainingen die nog wel doorgang vinden, staan vermeld op het rooster. Bij deze trainingen blijven we de richtlijnen van het RIVM hanteren. Dit betekent dat je bij verkoudheidsklachten, ziekte en/of koortsverschijnselen niet welkom bent om te komen trainen.

We hopen dat de veiligheidsmaatregelen snel versoepeld worden zodat alle trainingen weer door kunnen gaan. Zodra hier enige aanleiding toe is, zullen we direct alle trainingen weer voortzetten. We hopen op jullie begrip in dit moeilijke besluit.

Van de ontwikkelingen houden we u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,
Team Coolen

Boks Ohana toernooi 2 mei 2020
28-02-2020

Op 2 mei 2020 staat er weer een Boks Ohana toernooi gepland bij Impact in Breda. Boks Ohana is opgezet om boksers de mogelijkheid te geven een keer een bokswedstrijd te ervaren (met publiek!). Winnen is ondergeschikt aan deelnemen. Het gaat er vooral om (beginnende) boksers een podium te geven, elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.
Boksers van scholen die deelnemen aan de Boks Ohana komen (verplicht) voorafgaand aan de wedstrijddag een aantal keren bij elkaar om met elkaar te trainen. Tijdens deze trainingen wordt gekeken welke boksers van gelijk niveau en gewicht zijn. Deze worden aan elkaar gekoppeld tijdens de wedstrijddag.
Als voorbereiding op dit toernooi zijn een aantal boksers van Team Coolen op zaterdag 22 februari afgereisd naar Breda. Maar liefst acht van onze wedstrijdboksers waren op carnavalsochtend aanwezig. Petje af voor Jorrit Bekkers, Tom Vugs, Gorkem Karakut, Khalid Korch, Marwa Korch (zusje van), Luka van der Beele, Renske Goos en Mats de Voogd.
In Breda aangekomen werd na de warming-up begonnen met wat boks combinaties. Tussen de combinaties in was er wat tijd uitgetrokken om te sparren. Ook het gevoel van het staan in een ring werd door een aantal ervaren.
De resterende maanden zullen de boksers zich verder voorbereiden. Reserveer alvast 2 mei vanaf 12.00 in je agenda en kom onze boksers aanmoedigen. Jullie aanwezigheid wordt zeker gewaardeerd.

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien

Judoka's Team Coolen naar NK Den Haag
16-02-2020

Op zondag 16 februari werd in Gilze het Districtskampioenschap Judo in de categorieën tot 18 jaar en vanaf 18 jaar gehouden. Team Coolen had 15 deelnemers welke hier de strijd aan gingen met de andere Judoka’s met als doel een plek op het NK Judo wat plaatsvindt op 29 februari. Een Judoka kan zich plaatsen door een podiumplaats te behalen op het districtskampioenschap.
Namens Team Coolen wisten Stan van Riel, Bram Pulskens, Danée Bolijn, Cas Bolijn, Kiki Puts, Minou Manders en Joep Staal. Deze Judoka’s gaan zich de komende weken samen met hun teamgenoten voorbereiden op het NK in Den Haag.

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien