Update Corona 28 mei 2020
28-05-2020

Er zijn de laatste week weer ontwikkelingen geweest waar we graag zo spoedig mogelijk op willen inspelen. In deze e-mail willen we je laten weten wat deze ontwikkelingen inhouden voor onze trainingen. Hieronder wordt dit puntsgewijs voor u opgesomd.

Beoogde versoepeling:
Zowel op 1 juni als op 1 juli staan er weer wat versoepelingen op het programma waar we erg blij mee zijn.
Op 1 juni a.s. laat het zich vooralsnog aanzien dat we met onze jeugd tot 18 jaar de maatregel van 1,5 meter mogen opheffen. Dit houdt in dat we weer echt contact kunnen gaan maken zoals dit bij onze sport hoort. Misschien moeten we wel weer even wennen aan het lichamelijke contact echter zullen we hierin de juiste begeleiding bieden aan hen die dit lastig vinden.
Vanaf komende dinsdag (maandag is er geen training i.v.m. Tweede Pinksterdag) kunnen we dus weer ruimer aan de slag met de trainingen.

Op 1 juli a.s. mogen we waarschijnlijk onze trainingen voortzetten in de Dojo. Het is nog niet duidelijk welke exacte voorwaarden er gesteld worden aan de openstelling van de Dojo. We gaan in alle gevallen natuurlijk ons uiterste best doen om hierin aan alle eisen te voldoen. Met deze stap gaan we echt de goede kant in. Hoogstwaarschijnlijk zal de 1,5 meter maatregel binnen ook blijven gelden voor iedereen ouder dan 18 jaar tot 1 september.

Verruiming trainingsaanbod:
Met ingang van 1 juni zullen we extra trainingen aanbieden op de locaties in Oisterwijk, Tilburg Noord en Tilburg Reeshof. We komen hierdoor (in ieder geval voor de trainingen bij de jeugd) weer in de buurt van het aantal trainingen van voor de Corona crisis.

De volgende trainingen zullen worden toegevoegd:
Extra training voor volwassenen op woensdagochtend in Oisterwijk
Extra Judotrainingen voor jeugd op woensdagmiddag in Oisterwijk
Extra training voor Boksen/Kickboksen/Krav Maga op woensdag in Oisterwijk
Extra Judotrainingen voor jeugd op zaterdagochtend in Tilburg Noord
Extra Judotraining voor jeugd op vrijdagmiddag in Tilburg Reeshof

Alle leden van Team Coolen zijn nog steeds vrij om op alle beschikbare locaties te komen trainen. We heten jullie van harte welkom om ook een training te komen volgen waar je normaal niet aanwezig bent.

Een aantal dingen die verder nog belangrijk zijn om te weten, zijn de volgende:

Wijziging locatie Tilburg Noord:
De trainingen in Tilburg Noord zullen niet meer worden verzorgd op het veld naast de Drieburcht. De trainingen zullen m.i.v. 1 juni worden verzorgd op de volgende locatie:
Voetbalvereniging Willem II
Heikantlaan 110
5049 AN Tilburg

De trainers zullen de Judoka’s ophalen op het parkeerterrein en worden daar ook weer terug naartoe gebracht aan het einde van de training. Voor alle Judoka’s geldt dat zij in korte broek en Judojas met band kunnen deelnemen aan de training.

Clubexamens:
Binnenkort krijgen alle jeugdleden tot groene band hun volgende band of slip met diploma uitgereikt. Heb je hiervoor nog niet aangemeld, zorg dan dat je dit snel doet. Ook als je nog niet zo lang meetraint, kun je jezelf gewoon aanmelden via https://teamcoolen.nl/events/224/sign-up. Let op! Het is alleen mogelijk om aan te melden voor het examen als je bent ingelogd.
Heb je jezelf al aangemeld, maar wil je dit wijzigen omdat er nu meer trainingsmogelijkheden zijn? Dit is geen probleem en kan kosteloos tot 1 juni a.s. Wanneer je een e-mail stuurt naar info@teamcoolen.nl, wordt je huidige aanmelding ongedaan gemaakt en kun je opnieuw inschrijven.

Aanmelden voor elke training:
Zorg ervoor dat wanneer je wil komen trainen, je jezelf aanmeldt voor de training. Aan elke training hangt een maximaal aantal deelnemers dus zorg dat je er op tijd bij bent. Je kunt jezelf aanmelden voor een training via https://teamcoolen.nl/locations. Met jouw gereserveerde plaats, houd je mogelijk een plaats bezet voor iemand anders. Zorg er daarom voor dat je daadwerkelijk komt trainen. Kun je onverhoopt toch niet komen, meld jezelf dan ook weer in het lesrooster af zodat er een plekje vrij komt voor iemand anders.
Het is mogelijk om direct voor meerdere trainingen/weken aan te melden. Je kunt later gemakkelijk zien of je al bent aangemeld. Wanneer je foto in het lesrooster staat, ben je aangemeld voor die training

Compensatie Corona periode:
Een deel van onze leden heeft in de afgelopen periode gekozen voor een manier van compensatie voor de trainingen die niet door konden gaan. De reacties op deze mogelijkheden waren hartverwarmend. Iedereen heeft voor zichzelf een keuze gemaakt die passend was. De administratieve werkzaamheden rondom deze regeling is enorm. Het zal dus niet mogelijk zijn om de compensatie direct voor iedereen in te zetten. Dit moet namelijk per lid handmatig verwerkt worden. Omdat nagenoeg alle trainingen voor de jeugd weer draaien of binnenkort zullen starten, zal de compensatiemaatregel voor hen vervallen m.i.v. 1 juni. Leden die expliciet hebben aangegeven om de regeling langer te willen gebruiken, zal overeind blijven. Is het nodig om voor jou de regeling ook nog overeind te houden, neem dan even contact op met info@teamcoolen.nl

Bijlage:
In de bijlage vinden jullie meer informatie over de trainingen in de Corona periode. In dit bestand vind je informatie over verzamelen, routing, kleding en regels waar wij ons aan moeten houden.
We zijn op alle locaties te gast en Team Coolen hecht veel belang aan de relatie met de partners. We willen daarom alle sporters en ouders vragen om de afspraken in bijgevoegd document te respecteren en na te leven.

We wensen jullie heel veel plezier op de training. Stapje voor stapje komen we terug!!

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien

Uitbreiding trainingen
15-05-2020

We hebben goed nieuws!!

Vanaf komende week zal Team Coolen op alle locaties weer trainingen gaan aanbieden.

Het is niet zo dat direct alle trainingen al doorgaan maar er is een rooster gemaakt zodat in ieder geval op alle locaties de kinderen t/m 12 jaar kunnen komen trainen. Voor de sporters vanaf 13 jaar zijn de trainingen vooralsnog in Oisterwijk.

Via https://teamcoolen.nl/locations vindt u de trainingen per locatie. Let op!! De trainingen zijn niet in de Dojo maar buiten vlakbij de Dojo waarin we normaal trainen.

Het trainingsrooster zal er als volgt uitzien:
Tilburg Noord op maandag
Helvoirt op dinsdag
Tilburg Reeshof op woensdag
Oisterwijk op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Belangrijk is dat alle leden zich aanmelden voor de training via https://teamcoolen.nl/locations. In dit lesrooster klik je op een training waar je mee wil doen. Je kunt alleen de trainingen kiezen waar een poppetje bij staat. Let op. Dit zie je alleen wanneer je bent ingelogd!!
Inloggen kun je doen met het e-mailadres wat in je profiel staat. Lukt het niet om in te loggen, neem dan even contact op met info@teamcoolen.nl. Wanneer je bent ingelogd, blijf je 28 dagen actief en hoef je dit bij wekelijks gebruik niet meer te herhalen.

Afgelopen week hebben we een start gemaakt men een training die vooral in het teken stond van “fun”. We gaan het plezier nu weer wat meer combineren met technische trainingen. Voor de Judoka’s geldt daarom dat zij in korte of lange sportbroek moeten komen maar wel hun Judojas en Judoband.

Omdat de trainingsdagen/tijden niet voor iedereen uit zullen komen, zijn jullie natuurlijk allemaal vrij om ook op een andere locatie aan te melden. Jullie hebben inmiddels de laatste weken al wat lessen gemist dus voel je zeker ook vrij om gewoon extra te komen trainen nu het weer mag.
Houd er wel rekening mee dat er een maximaal aantal deelnemers aan de groepen zit. Wacht dus niet te lang met aanmelden! Mocht je hebben aangemeld en je kunt toch niet komen, meld je dan even af zodat het plaatsje weer vrij komt voor iemand anders.

In de bijlage vinden jullie een document waarin jullie meer informatie vinden over de trainingen op verschillende locaties.

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien

Buitentrainingen groot succes
10-05-2020

Afgelopen week hebben we de eerste buitentrainingen verzorgd op het sportcomplex van Hockeyclub HOCO in Oisterwijk. We zijn hen erg dankbaar voor de samenwerking en dat we een grasveld op hun complex mogen gebruiken.
Deze week zijn er trainingen verzorgd op donderdag, vrijdag en zaterdag trainingen geweest. Vanaf komende week zal er ook op dinsdag en donderdag om 19.30 uur een training worden gegeven voor de 18+ groep waarbij rekening wordt gehouden met de 1,5 meter maatregel.
Omdat we voortaan zicht moeten hebben op wie wanneer op de training komt, is de website zodanig aangepast dat iedereen zich kan aanmelden en afmelden voor een training. Dit kun je doen (als je bent ingelogd) via het lesrooster (https://teamcoolen.nl/locations?tab=1). Wanneer een training valt binnen jouw leeftijd, zie je een poppetje. Je kunt dan op de training klikken en jezelf aanmelden of juist afmelden voor deze training. Op die manier hebben wij zicht op wie er aanwezig zullen zijn tijdens de training.

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien

Trainingen deze week
05-05-2020

Vorige week hebben jullie al bericht ontvangen waarin stond dat deze week de (buiten)trainingen weer beginnen voor onze leden in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. We zijn enorm blij dat we weer aan de slag kunnen en hopen dat de geldende maatregelen snel weer versoepeld zullen worden zodat we weer in de Dojo kunnen gaan trainen en ook de trainingen weer worden opengesteld voor volwassenen.

Op de laatste e-mail zijn veel reacties gekomen waar we nog actie op hebben ondernomen.
Een aantal mensen heeft de vraag gesteld waarom we niet op andere locaties dan in Oisterwijk de trainingen konden aanbieden. Dit was aanvankelijk wel ons voornemen maar gelet op alle maatregelen die gelden en de manier waarop wij hiermee moeten omgaan, was het niet mogelijk om op verschillende locaties training te gaan geven. Het is ons daarom niet gelukt om hierin verandering aan te brengen.

Wat we wel met wat extra inspanning hebben kunnen regelen, zijn de volgende zaken:

De trainingen zijn ook toegankelijk voor kinderen jonger dan vijf jaar.
We starten de dag met een groep kinderen die jonger zijn dan vijf jaar. De reden dat we hier in eerste instantie van hebben afgezien, heeft ermee te maken dat we wel wat problemen voorzien bij de kinderen in deze leeftijd. De kinderen zijn al weken niet meer sociaal actief en moeten nu op een vreemde locatie uit de auto worden gezet om mee te gaan (zonder ouders) naar een sportterrein. Omdat er veel vragen kwamen om voor deze leeftijd toch een programma aan te bieden (en omdat we dit natuurlijk het liefste ook doen) hebben we toch besloten om een programma aan te bieden van 60 minuten. Normaal trainen kinderen in deze leeftijd niet zo lang maar we hebben leuke spelletjes en kunnen ze daar gemakkelijk wat langer mee bezig houden. Bovendien kunnen de kinderen zo wat gemiste trainingstijd van de afgelopen weken inhalen. Houd er wel rekening mee dat we geen inspanning gaan leveren om de kinderen uit de armen van de ouders te halen en ze mee te nemen naar het sportveld. Normaal hebben we inmiddels wel wat foefjes om de kinderen toch zover te krijgen dat zij meedoen. Zorg er dus voor dat de kinderen worden voorbereid op een leuke activiteit maar accepteer dat het niet gaat wanneer ze niet willen of durven.

De trainingen zullen plaatsvinden op zaterdag in plaats van zondag.
Aanvankelijk konden we alleen op het sportveld terecht op zondagochtend omdat HOCO op zaterdag zelf ook trainingen aanbiedt en men geen voorstander is van teveel kinderen tegelijk op het sportcomplex. Uiteindelijk hebben we overeenstemming bereikt over de trainingen op zaterdag. Door ons is aangegeven dat we strikt zullen toezien op de naleving van de regels. Het bestuur van de hockeyvereniging heeft veel vertrouwen in de discipline van de kinderen die bij ons trainen waardoor ze hebben besloten om het sportcomplex op zaterdag toch voor ons open te stellen.

Aanmelden voor de training:
Via teamcoolen.nl/events is het mogelijk om je aan te melden voor een training. Zorg dat je dit doet zodat we zicht hebben op wie er komt trainen. Ben je niet aangemeld voor de training, betekent dit dat je niet mee kunt doen. Dit geldt voor de trainingen op vrijdag (Boksen, Kickboksen en Krav Maga) en zaterdag (Peuterjudo en Judo).
Door het aanmelden hebben wij zicht op het aantal deelnemers en zullen wij een indeling maken. In jullie profiel hebben jullie een overzicht van “aankomende activiteiten” waarin de trainingen staan waarvoor je bent aangemeld. Zodra de indeling bekend is, worden de sessietijden toegevoegd en krijgen jullie hiervan via e-mail contact.

Clubexamens:
Volgende week staan de clubexamens op de agenda. Deze week zal bij de jeugd vooral nog in het teken staan van leuke dingen doen. We hebben hiervoor een "Ninjakamp-achtige" opzet gemaakt waarbij de kinderen veel bezig zijn met sport en spel. Natuurlijk komt de enorme stormbaan dan uit de stalling om opgeblazen te worden. Zorg er dus voor dat je er allemaal bij bent!!

In de periode waarin we niet hebben kunnen trainen, hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Naast de online trainingen, hebben we ook het volledige examenprogramma van witte t/m bruine band vastgelegd en online gezet. We willen deze technieken nog koppelen aan het examenprogramma wat nog online op onze website komt te staan maar hieraan wordt nog gewerkt. In de toekomst kunnen alle Judoka’s online zien welke technieken zij voor hun volgende graduatie moeten kennen.
De filmpjes kunnen jullie vinden via de volgende link https://www.youtube.com/watch?v=NCBqEiV6IEY&list=PLKYkoKRQMbwoAFZgTT6t2UX5r5YSSdwvB. Met deze filmpjes kunnen jullie alvast naar de technieken en de uitvoering kijken.

Zorg dat je jezelf meteen aanmeldt voor de training van deze week. Binnenkort zullen ook de trainingen voor volgende week worden opengesteld zodat jullie daarvoor ook kunnen aanmelden.

Hopelijk zien we jullie deze week allemaal weer op de training verschijnen. We gaan er een spektakel van maken!!

Met vriendelijke groeten,
Team Coolen

U moet ingelogd zijn om deze foto's/bestanden te kunnen zien

Hervatting trainingen voor de jeugd
30-04-2020

Sinds de bekendmaking van de nieuwe maatregelen zijn we druk bezig geweest om weer trainingen te kunnen gaan aanbieden. We zijn blij om te kunnen melden dat we in de week na de Meivakantie weer trainingen zullen gaan verzorgen voor de kindergroepen en de jeugdgroepen waarbij we de maatregelen zullen handhaven. Hierbij wordt een minimale leeftijd van 5 jaar gesteld. We denken dat het voor kinderen jonger dan vijf jaar teveel voeten in de aarde zal hebben om zoveel veranderingen door te voeren waardoor dit mogelijk problemen zal geven. Hopelijk kunnen we snel de trainingen binnen weer hervatten zodat we ook hen gewoon weer trainingen kunnen aanbieden.

Voor sporters ouder dan 18 jaar is het op dit moment nog niet mogelijk om trainingen aan te bieden. We blijven voor hen natuurlijk de online trainingen aanbieden. Er zijn elke week drie trainingsmomenten die live worden opgenomen en uitgezonden. Als je het leuk vindt om een keer mee te trainen, laat het dan even weten. We willen hiermee namelijk zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om toch hun trainingsmoment mee te pikken. Omdat we enigszins beperkt zijn in het aanbod van oefenstof zou het kunnen dat we op bepaalde momenten een training posten die al eerder is gegeven. Dit kan ook op een ander moment zijn dan de gebruikelijke momenten. De trainingen die inmiddels zijn gegeven, zijn sowieso nog terug te kijken op https://www.facebook.com/TeamCoolen/

Voor de Judoka’s zijn vorige week weer een aantal trainingen van ongeveer 30 minuten opgenomen door verschillende trainers welke te zien zijn op een afgeschermde omgeving op Youtube. Jullie kunnen deze bekijken en volgen via https://www.youtube.com/playlist?list=PLKYkoKRQMbwrrqGmh0SRFhnSP7FI13aWs. Deze trainingen kunnen de Judoka’s eenvoudig thuis doen om zo toch in vorm te blijven.

Zoals hierboven al aangegeven zullen we in de week van 4 mei starten met het aanbieden van de trainingen voor de jeugd. Omdat dit buiten moet plaatsvinden, zal dit gevolgen hebben voor de opzet en inhoud van de trainingen. We moeten nog een hoop regelen om op een geschikte locatie terecht te kunnen. Gelukkig lopen de contacten hiervoor al soepel en lijkt dit goed te komen. We kunnen voor de trainingen gebruik maken van een grasveld bij Hockeyclub HOCO in Oisterwijk. Hier zullen de trainingen worden verzorgd. Het zal geen normale training worden in je eigen trainingsgroep maar het zal een centrale training worden waar een indeling op leeftijd zal worden gemaakt. Dit is ook de reden dat ook niet bij alle trainingen de tijden staan vermeld. Afhankelijk van het aanbod zullen we een goede indeling maken en deze met jullie communiceren. Er dienen nog wat technische voorbereidingen te worden getroffen voor de aanmelding van de trainingen. Zodra dit alles is geregeld, krijgen jullie hiervan bericht en kunnen jullie je aanmelden voor de trainingen.
We zullen in beginsel de trainingen opstarten met een feestelijke openingstraining maar we moeten natuurlijk ook snel weer inhoudelijk gaan trainen omdat binnenkort de examens al weer op de planning staan. Omdat we afhankelijk zijn van samenwerking met andere clubs/verenigingen en gemeente zijn we niet helemaal vrij in de planning die we kunnen hanteren. Deze ziet er voorlopig als volgt uit:

Wedstrijdselectie Judo 13 t/m 18 jaar Dinsdag 18.00 uur
Judo 13 t/m 18 jaar Dinsdag 18.00 uur
Wedstrijdselectie Judo 5 t/m 12 jaar Donderdag 17.00 uur
Wedstrijdselectie Judo 13 t/m 18 jaar Donderdag 18.00 uur
Judo 13 t/m 18 jaar Donderdag 18.00 uur
Boxing4Kids 7 t/m 12 jaar Vrijdagavond Nader te bepalen
Kickboksing4kids 10 t/m 12 jaar Vrijdagmiddag/avond Nader te bepalen
Krav Maga4Kids 10 t/m 12 jaar Vrijdagmiddag/avond Nader te bepalen
Boksen 13 t/m 18 jaar Vrijdagmiddag/avond Nader te bepalen
Kickboksen 13 t/m 18 jaar Vrijdagmiddag/avond Nader te bepalen
Krav Maga 13 t/m 18 jaar Vrijdagmiddag/avond Nader te bepalen
Judo 5 t/m 12 jaar Zondag Nader te bepalen

Naar aanleiding van de mogelijkheden op het sportpark zullen we wellicht het aanbod nog uitbreiden. De genoemde tijden kunnen uiteindelijk nog wat afwijken. Het rooster voor komende weken zal in ieder geval worden aangepast zodra de tijden definitief zijn. Jullie ontvangen dan ook een uitnodiging om je aan te melden voor de trainingen via de activiteitenpagina.

Hopelijk zien we elkaar volgende week weer.

Met vriendelijke groeten,
Team Coolen

Ontwikkelingen Corona virus
22-04-2020

Op 21 april j.l. werd tijdens de persconferentie duidelijk dat er een versoepeling wordt ingezet in de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Als het om sport gaat, zijn de maatregelen wat versoepeld voor kinderen tot 12 jaar en in mindere mate jeugd tot 18 jaar oud. Dit geeft ons de mogelijkheid om langzaamaan weer wat trainingen te kunnen gaan aanbieden voor de jeugd waar we erg blij mee zijn.
We hebben nog even de tijd om een goed lesrooster en planning te maken waarin we trainingen voor de jeugd kunnen aanbieden. Hiervoor zullen we zoeken naar en in overleg gaan met andere verenigingen en locale overheden voor geschikte locaties om onze trainingen te kunnen aanbieden in de buitenlucht. Zodra er meer bekend is over hoe we dit zullen gaan doen, zullen we u hierover zo spoedig mogelijk informeren.

De trainingen voor de volwassenen, zullen vooralsnog gewoon online aangeboden worden. Hopelijk zijn we allemaal in staat om de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen zodat ook de maatregelen voor volwassenen binnenkort wat versoepeld kunnen worden. Elke dinsdag en donderdag om 20.00 uur en zondag om 09.30 uur worden er live trainingen verzorgd via Facebook die goed worden bekeken. Ben je niet in staat om deze training op dat moment te volgen, dan kun je op https://www.facebook.com/TeamCoolen/ de training terug kijken en later volgen.
Afgelopen week zijn er voor de Judoka’s nieuwe filmpjes gemaakt die inmiddels op Youtube staan. Via https://www.youtube.com/watch?v=61z1zrhMECA&list=PLKYkoKRQMbwrrqGmh0SRFhnSP7FI13aWs&index=2 kun je een aantal nieuwe trainingen van ongeveer 30 - 40 minuten volgen en meedoen. Deze trainingen zijn bijvoorbeeld thuis in de huiskamer of in de tuin te volgen. Er zijn nog meer filmpjes van de andere trainers echter moeten deze nog ge-upload worden.

Voor alle jeugdleden geldt dat er binnenkort weer clubexamens zijn. Ondanks de periode waarin we niet hebben kunnen trainen, gaan we er toch voor om iedereen wel te kunnen laten deelnemen aan het examen en dus een hogere band of slip en diploma te kunnen laten behalen. Dit zal anders zijn dan normaal dus we zullen op zoek moeten gaan naar een passende manier om dit voor elkaar te krijgen.

Tot slot zullen we ons de komende tijd ook verdiepen in de mogelijkheden om het Ninjakamp in aangepaste vorm gewoon door te kunnen laten gaan. Er zijn een stuk minder inschrijvingen dan normaal omdat de afgelopen periode niets is gebeurd. Dit zorgt er ook voor dat we mogelijk in aangepaste vorm buiten toch e.e.a. kunnen aanbieden. We zullen hierin een weloverwogen en verantwoord besluit nemen. Wellicht zal de komende weken hierover meer duidelijkheid komen n.a.v. de landelijke ontwikkelingen.

We wensen jullie in deze tijd wederom heel veel gezondheid toe. Hopelijk zien we elkaar snel weer op de training.